Geschiedenis

Historie van P. HUSSAARTS B.V.

Dit bedrijf is in 1954 opgericht door Pieter Hussaarts. In de beginjaren werkte het bedrijf alleen in zandstort en bagger-werkzaamheden. In 1953 was er een overstroming in Zeeland, hier had de heer P. Hussaarts op ingespeeld door een dragline aan te schaffen en zo mede te helpen aan het herstel het van de provincie. Dit groeide al snel uit naar meer machines, wat het gevolg had, dat het bedrijf zich ook op landelijk niveau met grondwerkzaamheden bezig ging houden.

oudefotoIn de jaren 60 werd er in het Brabantse land veel werk gedaan met bedrijven zoals de Heidemij, Grontmij en Heijmans. In de jaren 70 kwam het werkgebied wat dichter bij huis. In 1967 is in IJmuiden een stuk grond gekocht waarop een werkplaats en een kantoortje werden gebouw. In de jaren 70 en 80 werd er met de mannen uit Friesland veel werk verricht in die streken, maar ook werken in Duitsland en Denemarken waren geen uitzondering.

Na de overname in 1984 door diens zoon peter, heeft het voormalige eenmansbedrijf een forse groei gemaakt. Het personeelsbestand werd uitgebreid naar zo’n 20 medewerkers en in 1992 werd Hercules BV in Uithoorn overgenomen. Dat bedrijf is gespecialiseerd in staalconstructies, apparaten- en leidingbouw voor met name de petrochemische industrie. Inmiddels is Hussaarts ruim 50 jaar actief. En tegenwoordig worden er werkzaamheden uitgevoerd in de grond-, weg-, en waterbouw, o.a. de aanleg van rioleringen en het bouw- en woonrijp maken van terreinen. Daarnaast zijn het uitvoeren van bestratingwerkzaamheden en de verhuur van materiaal en mensen belangrijke bedrijfsonderdelen.

Sinds januari 2011 is P. Hussaarts BV overgenomen door de derde generatie Robbert Hussaarts zoon van de vorige directeur Peter Hussaarts. Zo wordt het familie bedrijf weer door gezet naar de volgende generatie.

oudefoto3 oudefoto2